Novosti Kontakt

Potrošni materijali

Potrošni materijali

Blanko nalepnice

Ribon folije

Štampane nalepnice

Pressure seal obrasci

Koverte

Termo karte i kartoni

Samolepljivi džepovi

Toneri

Blanko nalepnice

Zavisno od Vaših potreba i namena gde se nalepnice koriste i uslova manipulacije proizvoda koji se obeležavaju, predlažemo Vam rešenje što se tiče materijala i lepka konkretne nalepnice. Na raspolaganju je čitav spektar materijala:
- od papirnih do sintetičkih nalepnica
- matiranih, polusjajnih ili sjajnih
- belih, sivih ili transparentnih...


Zavisno od uslova aplikacije predlažemo optimalni lepak koji će zadovoljiti tražene zahteve. Od klasičnih akrilnih lepkova sa permanentnih lepkom, preko lako odlepivih komponennti lepka sve do ultra jakih rubber based lepkova.Na raspolaganju je veliki broj alata za izradu nalepnica svih dimenzija.

Ribon folije

Na bazi materijala koji se koristi za štampu nalepnica, savetujemo Vas koji je pravi ribon da bi se ostvarili željeni efekti. Vrstu ribon folije diktira i vrsta print mehanizma štampača odnosno pozicioniranost glave za štampu.


Nudimo ribon folije kako za klasične termalne štampače, tako i ribone za TTO štampače, gde su uglavnom veće brzine štampe te stoga morate koristiti i kompatibilni ribon. Ribon omogućava da Vaša štampa na nalepnici bude postojana shodno očekivanju. Od manje zahtevnih obeležavanja kutija i pakovanja, do obeležavanja specifičnih vrsta proizvoda koji zahtevaju različite vrste otpornosti na vodu, UV zrake, razne hemikalije i sl.


Bezbednosne ribon folije omogućavaju određeni oblik zaštite za naštampani materijal, tako su obično pod određenim snopom UV zraka vidljivi određeni elementi štampe ili pak menjaju svoju boju u odrešenu nijansu.


Posebna linija ribon folija jesu ketridž riboni za Printronix linijsko-materične štampače.

Štampane nalepnice

Pored blanko programa nalepnica, za Vas radimo i štampu kolornih nalepnica. Za procenu cene dovoljno je da od Vas imamo vektorsku pripremu izgleda i definisanu vrstu materijala na kome se nalepnice izrađuju.


Tehnike štampe koje su na raspolaganju u našem proizvodnom pogonu jesu ofset, flekso i digitalna. Uz dosta opcija kada su doradne radnje u pitanju (štancovanje, ricovanje, perforiranje, laminacija, lakiranje itd.), možemo ponuditi praktično gotove nalepnice bilo koje namene. Naša bogata iskustva su bazirna na izradi raznih tipova energetskih, ambalažnih, maloprodajnih, farmaceutskih i gumarskih nalepnica.

Pressure seal obrasci

Za mašine za jednolisno pakovanje proizvodimo odgovarajuće obrasce za pakovanje. Obrasci su različitih dimenzija i načina savijanja sa unapred nanešenim lepkom. Lepak se aktivira isključivo pod pritiskom mašine za pakovanje, ne i na temperaturi koja nastaje u laserskom štampaču. Obrasci mogu biti A4, 12“,14“ pa sve do 16“ dužine zavisno od potreba i traženog mesta za štampu sadržaja. Možemo Vam ih isporučivati u blanko verziji ili pak predštampane po Vašem unapred definisanom dizajnu.


Posebna opcija proizvoda jesu PIN obrasci za specijalno zaštićenim mestom gde se uštampava pin ili šifra za korisnika.

Koverte

U ponudi su i širok spektar svih vrsta koverata za svakodnevnu kancelarijsku upotrebu. U najvećem broju slučajeva u upotrebi su bele samolepljive koverte, sa levim/desnim prozorom ili bez njega, u dimenzijama ameriken koverte/DL, C5, C6 ili C4.


Treba razlikovati klasičnu kovertu od one za mašinsko pakovanje. Ukoliko koristite neku od naših mašina za insertaciju preporučićemo pravo rešenje za model koverti koji je primeren načinu pakovanja.

Termo karte i kartoni

Vršimo izradu svih vrsta termalnih karata za ulaznice i karte. Sirovina jeste termo papir renomiranih svetskih proizvođača. Sa termo slojem na licu karte ili na obe strane, daje veliki fleksibilnost u kasnijoj obradi. Uz ekstra premazni sloj preko termo nanosa postiže se dugotrajnost i rezistentnost zapisa na grebanje i direktnu svetlost. Karte radimo od različitih gramaža termo kartona, blanko ili predštampane.


Opciono nudimo numeraciju, perforiranje, apliciranje holograma po datom dizajnu, UV lak, specijalne tipove zaštite i sl. Karte mogu biti izrađene u tabaku ili u rolni. Sa obaveznim senzorom za bilo koji tip štampača: blackmark, notch ili sa izbijenom rupicom.


Specijalna linija kartona izrađujem se on sintetičkog YUPO materijala koji je otporan na cepanje i trganje. Glavna namena ovog tipa proizvoda je beleženje proizvodnih procesa u fabrikama.

Samolepljivi džepovi

Samolepljivi džepovi (koverte) se koriste za pakovanje dokumentacije koja prati robu u transportu: za fakture, dostavnice, tovarne listove, itd.


Pozadina je samolepljiva i uklanjanjem silikonskog papira moguće je apliciranje na transportno pakovanje ili direktno na robu. Prednji deo izrađen je od polietilena i može biti providan radi boljeg pristupa ili može biti urađen u štampi. Raspoloživi su u više dimenzija zavisno od konkretnog zahteva.


Specifičan artikal sa jako bitnom karakteristikom – da obezbedi vrhunsku sigurnost dokumenata u transportu.

Toneri

Pre nego što donesemo bilo kakve zaključke o prednostima i manama tonera i kertridža, najbolje je da definišemo njihove razlike.


*OEM toneri i kertridži: skraćenica za Original Equipment Manufacturer – proizvođači ovih kertridža su ujedno i proizvođači štampača, mnogi ih drugačije nazivaju i originali. Na zahtev korisnika, radimo prodaju originalnih tonera I kertridža.

*Compatible toneri i keritridži – kompatibilni toneri i kertridži: potpuno novi kertridži (brand-new) sa garancijom od godinu dana. Proizvode ih fabrike koje nisu proizvođači štampača. Često se koristi i termin “for-use“ toneri.


Kao potvrda kvaliteta proizvodnje i svih proizvoda, laserski toneri koje distribuiramo su sertifikovani svim potrebni standardima kvaliteta: ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, STMC, ISO 19752, ISO 19798, MSDS.


* Fabrički reproizvedeni (reciklirani) toneri i kertridži su takođe dosta jeftiniji od OEM, ali ne u tolikoj meri kao kompatibilni. Razlog tome je što se ne proizvode masovno kao kompatibilni pošto se u proizvodnji koriste isključivo samo prazni originalni kertridži. I kod njih mana može biti varijacija u kvalitetu.

Naša kompanija ne radi prodaju ovakvih tonera i kertridža jer se kvalitet ne poklapa sa zahtevima naših korisnika.


Prednosti i mane:
- OEM toner i kertridž je onaj koji dolazi uz štampač koji kupite (obično je oko 50% od punog kapaciteta) i garantuje vrhunski kvalitet otiska, broj odštampanih strana... Zapravo, sigurni ste da će sve biti kako treba ako kupite OEM kertridž. Ali, njegova velika mana je CENA. U nekim slučajevima se može desiti da je sam toner ili set kertridža za uređaj skuplji nego sam štampač!
- Kompatibilni toneri i kertridži donose uštedu u novcu 50-80%, nekada I više od 100% i predstavljaju odličan izbor za svakodnevnu štampu. Kvalitet je dobar, razlikuje se od proizvođača do proizvođača, tako da treba obratiti pažnju na brend koji se koristi, odnosno fabriku u kojoj se proizvodi. Naši korisnici dobijaju tonere od samo 2 distirbutera za koje smo se odlučili s obzirom da je kvalitet skoro na nivou OEM tonera i kertridža. Dodatna pogodnost je garancija od godinu dana koja svakom našem korisniku daje sigurnost u poslovanju I samoj eksploataciji.


Za korisnike kojima je potreban izuzetan kvalitet štampe (arhitektonski biroi i kompanije koje uglavnom koriste kolorne štampače) i koji ne žele da razmišljaju da li će boje biti potpuno iste kao kod prvog tonera koji ste dobili uz kupljeni štampač, onda je izbor OEM (originalan) toner. Uz dodatak da će kupovina originalnih tonera uvek biti stvar za polemisanje zbog njihove cene.


Ukoliko imate svakodnevnu upotrebu štampe, pretežno crno belu štampu, onda će Vam najisplativije biti da se opredelite za kompatibilne ili for use tonere. Tu ne možete pogrešiti s obzirom da Zebracon doo sarađuje samo sa proverenim, renomiranim uvoznicima i kvalitet je zagarantovan. Uz dodatnu sigurnost u vidu garancije na sve laserske tonere od godinu dana.


Ako i dalje imate bilo kakve nedoumice, slobodno nas pozovite i naš iskusan tim će vam dati konkretne predloge i pouzdane informacije, koji će Vam pomoći u izboru najboljeg rešenja za Vašu kompaniju!